Teknisk projektledare

Våra kunder fortsätter att visa stort intresse för våra tjänster och vi söker därför efter fler kollegor som kan hjälpa oss möta marknadens behov av både kompetens och engagemang. Till vår enhet Power Systems söker vi nu en erfaren Teknisk Projektledare som motiveras av komplexiteten i större projekt samt dialogen med kund. Är du den vi söker? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och påverka samhällets utveckling i en positiv riktning. Du har stora möjligheter att utvecklas genom spännande projekt och ta nya karriärvägar inom Ramboll.

Vi söker nu dig med ca 10 års erfarenhet från transmission och/eller produktion och som har erfarenhet av att leda tekniska projekt. Vi tror att du har erfarenhet från transmission och regionnät eller från produktionsanläggningar inom kraftvärme eller Vind. Rollen som Teknisk Projektledare innebär att du inom uppdraget ansvarar för rambolls affär, kvaliteten och omfattningen och att du är Rambolls representant i dialogen med kunden. Internt samarbetar du med och leder resurser från det egna och andra affärsområden.

Vi erbjuder dig en roll som utmanar så väl din strategiska som analytiska förmåga. Din förmåga att leda, samarbeta och kommunicera med andra kommer att värderas högt både internt och externt. Vi ser fram emot att ditt resultatfokus och engagemang bidrar till ett mervärde för våra kunder. För att du ska lyckas i rollen erbjuder vi dig ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda, planera, följa upp, prognostisera och rapportera projektets framdrift
  • Leda och delta i utredningar, analyser, förstudier och genomförande av project
  • Definiera krav, ta fram tekniska specifikationer, förfrågningsunderlag och leda eller delta i upphandlingar
  • Utföra beräkningar och dimensioneringar av elkraftanläggningar
  • Kunskapsutbyte med våra andra enheter samt andra teknikområden inom Ramboll i Sverige, men även internationellt


För att trivas i rollen har du har troligtvis erfarenhet från några av teknikområdena stationer, ställverk, reläskydd, kontrollutrustning, luftledningar eller kablar och god vana av att hantera kontraktsförhandlingar och framtagande av kontrakt. Du har relevant teknisk utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå alternativt att du har inhämtat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har B-körkort och du behärskar svenska flytande såväl i tal som i skrift. Meriterande är kunskaper i CAD- system och AMA.


Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle. Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här
Vi ser fram emot ditt CV och personliga brev. Vid frågor rörande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Johan Jarnhamn 070 668 23 12. För frågor rörande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare Anna Persson 072 14 70 973. Urvalet sker löpande men sista ansökningsdag är 2019-01-21

Deadline 2019-01-21
Workplace Uppsala

Ramboll

Ramboll
240 Blackfriars Road
London SE1 8NW
United Kingdom
Tel:+44 20 7631 5291
Fax:+44 845 299 1610

Mail: london@ramboll.co.uk

Company registration

Company registration

Ramboll UK Limited. Registered in England & Wales. Company registration no. 03659970. Registered office: 240 Blackfriars Road, London SE1 8NW