Processexpert Dricksvatten Uppsala

Inom Treatment i Sverige idag är vi drygt 40 medarbetare där du som Processexpert dricksvatten självständigt och med stöd av kollegorna arbetar med processval, processdimensionering och utredningar för anläggningar som producerar dricksvatten. För att lyckas i detta jobb bör du vara utåtriktad, nyfiken, tycker om att samarbeta med kollegor mot ett gemensamt mål och har lätt för att ta kontakt med kunder. Om du är vår nya Processexpert inom Dricksvatten klicka på knappen ”Ansök här” nedan.

Som Processexpert inom Dricksvatten kommer du vara en del av vårt VA-Processteam som består av tio drivna och kompetenta ingenjörer som tillsammans har lång erfarenhet av att arbeta inom alla delar av projektcykeln. Vi arbetar med allt från utredningar till att uppdragsleda stora projekt som involverar flera teknikområden. Ett av våra flaggskepp som drivs från Umeåskontoret är Skellefteå kommuns stora satsning på en ny vattenförsörjning för Skellefteå centralort med omkringliggande samhälle, där vi varit med från principförslag genom detaljprojektering, genomförandefasen och snart även driftsättning av vattenverket och tillhörande anläggningsdelar. Vi är en avdelning på frammarsch med stor tillväxt under de senaste åren vilket innebär att vi i hög grad samarbetar och stöttar varandra i projekten som vi driver och arbetar i. För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare med framåtanda som sporras av att se nöjda kunder och leverera med hög kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bli:

  • Leda och/eller delta i strategiska utredningar, teknisk-ekonomiska förstudier inför kommande projektering, utvärdering av olika process- eller utformningsalternativ, lokaliseringsutredningar, eller utredning av andra frågeställningar i syfte att bereda beslutsunderlag
  • Ansvara för dimensionering av vattenbehandlingsprocesser vid ombyggnad eller nybyggnad av vattenverk, både för kommunala och industriella kunder
  • Ta fram, strukturera och säkerställ korrekt dokumentation i projekten
  • Säkerställa att både internt kvalitetssystem och bestämmelser och standarder efterföljs
  • Vara ute på plats för att träffa kunden och förstå förutsättningarna
  • Coacha och lära upp yngre förmågor inom ditt expertområde


Vi tror att du har erfarenhet från:

  • Minst tio års erfarenhet efter examen, med bakgrund från kommunal verksamhet inom VA eller miljöområdet
  • Är högskole-/civilingenjör eller har annan likvärdig teknisk/naturvetenskaplig utbildning
  • Besitter ett gediget tekniskt kunnande inom dricksvattenproduktion
  • Du talar och skriver flytande svenska samt har goda kunskaper i engelska


Du är en person som är analytisk och grundlig, med ett djupt intresse för att utveckla framtidens teknik. Du presterar som bäst när du får arbeta med meningsfull teknik i varierande projekt och din kompetens kommer till sin rätt när du kombinerar din tekniska expertis och affärsförståelse som rådgivare till våra kunder. För att du ska fortsätta prestera på topp krävs möjlighet till kompetens- och vidareutveckling samt ett uppmuntrande och tillitsfullt ledarskap.

Ramboll Sverige
Vi på Ramboll fokuserar på att skapa tekniska lösningar som har en positiv inverkan på människors vardag. Tillsammans med 1900 medarbetare placerade på 28 orter runt om i Sverige skapar vi innovativa lösningar som adderar ett mervärde till människa och samhälle.
Vi kallar det Engineering for life. Vårt arv och våra värderingar ger oss också stödet att utmana, ifrågasätta och hitta nya vägar framåt.

Ansök här
Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Ansök med ditt CV, personliga brev och relevant documentation.
#RambollSverige

Deadline 2019-02-28
Workplace Umeå

Ramboll

Ramboll
240 Blackfriars Road
London SE1 8NW
United Kingdom
Tel:+44 20 7631 5291
Fax:+44 845 299 1610

Mail: london@ramboll.co.uk

Company registration

Company registration

Ramboll UK Limited. Registered in England & Wales. Company registration no. 03659970. Registered office: 240 Blackfriars Road, London SE1 8NW